Tiden kan verkligen flyga förbi

Nu var det hundra år sedan jag skrev något, i alla fall känns det som det. Att tiden går fort är en underdrift. Den senaste månaden har jag haft en ordentlig influensa, fått ryggskott, både blivit varnad om att jag kanske blir arbetslös och samtidigt höjd till skyarna över hur duktig jag är. Det har minst sagt hänt mycket.

Jobbet var inte vad jag trodde, men ändå var det det. Oförståeligt, ja. Jag trodde jag anställdes som en ganska typisk controller, men det var fel och efter att ha sett vad de andra gör (som är typiska controllers) är jag ganska nöjd med det. Istället är mitt fokus på kostnadsoptimering (typisk controller) men också effektivisering, process och verksamhets utveckling och en handfull ansvarsområden. Vissa dagar är det så otroligt motiverande och kul att jag inte vill gå hem, andra så orkar jag inte ens öppna e-post lådan. Det går verkligen från ena extrema till den andra, men just nu är det övervägande positivt. Trevligt.

Min första månad på jobbet hade jag ont i huvudet. Det var så mycket att ta in att jag var utmattad hela tiden. Andra månaden började saker lätta och det var väl 50/50 och ett tag trodde jag aldrig jag skulle klara någonting men de senaste veckorna så har det verkligen vänt. Jag ser vart problemen ligger och hanterar dem, själv. Jag kan till och med se hur de ska hanteras fast jag är så ny på företaget. Det är såklart inte i alla avseenden men i många av mina ansvarsområden. Det gör att min självkänsla har skjutit i höjden. Två och en halv månad in och jag klarar sådant som väntades ta mig ett halvår att klara av. Nu undrar jag om jobbet kommer kunna hålla takt med mig, komma med nya utmaningar hela tiden. Det närmaste året ser inte ut som om jag behöver oroa mig det minsta över det så det här kan bli riktigt roligt en lång tid framöver.

Lämna en kommentar